HTML

Médiatervező

Friss topikok

  • Massive Darab: "Egy biztos, ha egy héten belül nem rendeződik a helyzet, akkor az egész outdoor piac veszíteni fo... (2007.12.15. 08:06) Plakátháború
  • államcsőd: na ez jellemzi ezt az országot, ez a top10 :/ (2007.12.12. 15:43) 49. heti nézettség

Linkblog

2007.12.12. 15:38 Médiatervező

Plakátháború

Érdekes problémával találkozhattak azon médiaügynökségek, akik januárra közterületi kampányt (óriásplakát, city light) terveztek. Lassan december közepe van, de a plakátoptimalizáló* cégek többsége még nem tudott plakátlistát adni ügyfeleiknek. Ez több mint kellemetlen tekintve, hogy december az ünnepek miatt eleve rövid hónapnak számit. Ennek oka, hogy a piacon évközben jelentős változások történtek, az Outdoor/Akzent tulajdonosa megvette a Multireklámot, így az Epamedia-csoporté lett a plakátpiac közel fele. Bár a vásárlás már ősszel megtörtént, csak nemrég tartottak sajtótájékoztatót, ahol viszont nem publikálták az áraikat. Így az optimalizálók már hetek óta várnak, hogy visszaigazolják a táblákat és nyilatkozzanak az áremelés mértékéről. Az ugyanis kiszivárgott, hogy jelentős (infláció feletti) emelést terveznek. Olyan híreket is hallani, hogy a kampány share alapján adnák a kedvezményeket, tehát aki csak az ő tábláikat használja, az olcsóbban vásárolhat.

A piac többi szereplője sem tétlenkedik közben, válságértekezletet tartottak és összefogtak. Információk szerint rendkívüli plakáttelepítéseket terveznek.

Egy biztos, ha egy héten belül nem rendeződik a helyzet, akkor az egész outdoor piac veszíteni fog, legalábbis januárban. Mert az ügynökségek nem tehetnek mást, minthogy átcsoportosítják a költségvetésüket televízióra, sajtóra.


*Plakátoptimalizáló: olyan független cég (értsd: nincs tábla a tulajdonukban, így nem saját magukat ajánlják, hanem objektív szempontok szerint értékelik a táblákat), akin keresztül az ügynökség megrendeli az óriásplakát kampányt, ők tartják a kapcsolatot a táblatulajdonosokkal, listát és javaslatokat készítenek)

1 komment

Címkék: közterület


A bejegyzés trackback címe:

https://mediatervezo.blog.hu/api/trackback/id/tr22261689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Massive Darab 2007.12.15. 08:06:26

"Egy biztos, ha egy héten belül nem rendeződik a helyzet, akkor az egész outdoor piac veszíteni fog, "

végre egy jó hír!
süti beállítások módosítása